Om gastro 13

Moderne gastronomi i særklasse

Vi kræser for detaljerne i vores anretninger

gastro 13 er en selvstændig cateringvirksomhed som tilbyder skræddersyede løsninger tilpasset kundens ønsker og behov. Kvalitet, detaljer og passion er vores vigtigste nøgleord for at kunne levere en udsøgt gastronomisk oplevelse hver gang vi kokkererer.

Vi har mulighed for at tilbyde dig gastronomi i høj klasse således at du får en uforglemmelig oplevelse. Vi glæder os til at høre fra dig!

Alt dette betyder at når du bestiller mad fra gastro 13 kan du læne dig tilbage og lade os gøre arbejdet.

Få maden bragt ud til din begivenhed

Ved gastro 13 leverer vi den bedst tænkelige madoplevelse ved alle lejligheder. Hvis ikke du har tid til at lave mad til dit arrangement, så kan du roligt stole på, at vi stiller dine gæsters sult på en elegant og kulinarisk måde.

Vi laver alle retter helt fra bunden, og vi vælger kun de bedste råvarer. Når vi sammensætter vores retter, bliver det gjort med øje for høj kvalitet, og de anrettes på en måde, som tilfredsstiller alle sanser. For os går god smag og elegance hånd i hånd, og du kan være sikker på, at maden er frisk og perfekt tilberedt.

Råvarer der varierer efter årstiden

Om gastro13

Navnet er en sammenskrivning af gastronomi og 2013 som var det år Nicolaj startede virksomheden.

gastro13 er en selvstændig cateringvirksomhed som tilbyder skræddersyede løsninger tilpasset kundens ønsker og behov. Passion for madlavning, råvarer, kvalitet og detaljer er vores vigtigste nøgleord for at kunne levere en udsøgt gastronomisk oplevelse hver gang vi kokkererer. Og det er målet med vores anstrengelser – de små gastronomiske udfoldelser.

”Det er faktisk altid det som har været målet for mig. Jeg startede allerede som 12 årig, med at have en ugentlig mad dag derhjemme, hvor vi skulle lære at få madbudgettet til at gå op. Ofte prøvede jeg at have penge tilovers, så der var til et nyt spændende krydderi ugen efter eller noget lidt dyrere kød. Det skabte en interesse i mig at eksperimentere og give min familie en god mad oplevelse. Da jeg blev ældre fik jeg lov at lave maden til nytårsaften for mine forældre og deres venner og tjente en lille skilling. Jeg er drevet af en passion for råvarer og madlavning, og kan stolt sige at vi i dag er et helt køkken med samme interesse og passion”

gastro13 startede i 2013, i Hammerum hallens forpagtede cafeteria og er siden vokset til køkken og istandsatte selskabslokaler i hjertet af Herning og har i marts 2023 åbnet en afdeling på Granhøjvej 8 i Silkeborg.

Vi er ca. 20 mennesker med vores faste gang i virksomheden – fifty-fifty mænd og kvinder når alle tælles med, 5 nationaliteter, unge som ældre og med det tilfælles, at vi alle brænder for at give folk en god mad oplevelse og den bedst mulige oplevelse når de handler hos os.

Om maden

Vores drivkraft er vores passion for mad – deraf også madlavning, råvarer, kvalitet og detaljer. Når I får mad fra gastro13, skal det være en oplevelse hvor de fleste sanser bliver aktiveret. Vores menuer følger årstiderne, for at sikre det optimale udbytte fra lokale råvarer når de smager bedst. Og når det samtidig – og alt-andet-lige – øger den samlede bæredygtighed, så er det hvad vi kalder ”sund fornuft”.

I vores køkken vil vi gerne forny os, eksperimentere, inspirere og have øje for det smukke i de små subtile variationer. Vi laver maden fra bunden, og vi lader de enkelte kokke lave deres egne versioner af specifikke retter. På den måde bliver vi også inspireret af hinanden – til gavn for den mad vi serverer.

For os går god smag og elegance hånd i hånd, og du kan være sikker på, at maden er frisk, perfekt tilberedt og anrettet på en måde som aktiverer de fleste sanser.

Om at være lokal

Vi sætter en stor ære i at være en del af det lokale nærvær og netværk.

Vi mærkede for alvor, hvordan dét at være en del af et fællesskab giver mening, da Covid-19 krisen ramte. ”Herning ånden” som vi kalder den, lod sig for alvor mærke da ordrerne tikkede ind på take-away, trods hele Danmark lukkede ned. Fællesskabsfølelsen var og er ubeskrivelig og fylder os med taknemlighed.

Denne ånd bringer vi os med videre til Silkeborg & østjylland, da vi tror på at nysgerrighed og synlighed i lokalsamfundet er vejen til succes.

Vi vil gerne favne bredt og støtte hvor vi kan. Igennem tiden har vi sponseret udvalgte idrætsklubber, foreninger med et godt formål og hjemløse på varmestuer og bosteder.

Om at gøre sig umage

Vi bestræber os på at udføre hver enkelt ret til perfektion og at kræse for detaljerne i vores anretninger. Vi har særligt fokus på rettens teksturer, farver og udseende for at skabe en fyldig og sammenhængende sanseoplevelse. Vores passion er at lave mad og at give vores kunder en uforglemmelig oplevelse. Passionen handler om kærlighed til gode råvarer, smag og ikke mindst at skabe små gastronomiske udfoldelser.

For os er det at gøre sig umage et omdrejningspunkt for hele vores måde at drive vores virksomhed på. Vi stræber hele tiden efter at forbedre os – og vi er først rigtig tilfredse når vi har leveret det, som vores kunder forventede – og gerne mere til.

Om at tænke på planeten

Vi bruger økologi hvis det giver mening, Vi bruger kød fra dyr med højere dyrevelfærd, bæredygtig fisk og vi følger sæsonerne og det lokale udvalg af fødevarer – alt sammen når og hvis det giver mening.

Vi anretter i glas, keramik, på skiferplader, træplanker, stentøj – alt sammen noget med en høj levetid og genanvendeligt. Vi har helt afskaffet brugen af engangs alubakker & plastic i vores køkken som en del af vores grønne strategi.

Vi arbejder konstant på at reducere vores madspild og donerer derfor overskydende mad til hjemløse.

Vores varebiler er alle af nyere dato – og skiftes til EL biler lige så snart det er muligt – og forsvarligt.

Men vores størrelse gør naturligvis, at den reelle effekt på planeten er meget lille – som i meget, meget lille. Derfor ser vi ingen grund til at prale af vores indsats. Men vi gør hvad vi kan.

Om FNs verdensmål

Selvom vi er små hos gastro13, så har vi alligevel hørt om FN’s 17 verdensmål. Vi vil gerne – helt i det små – prøve at bidrage til:

#8 ”Anstændige jobs og økonomisk vækst”

#11 ”bæredygtige byer og lokalsamfund”

#12 ”ansvarligt forbrug og produktion”

#13 ”Klima indsats”

Det gør vi ved at skabe så meget økonomisk aktivitet som muligt, skabe så mange jobs som muligt, lønne efter overenskomsterne og ellers behandle vores personale ordentligt. Som nævnt tidligere, forsøger vi også at støtte de lokalsamfund hvor vi er til stede – og hjælper til hvor vi kan. Vi prøver at producere det vores kunder vil have – på den bedst tænkelige måde og til den pris som det kan bære. Endelig så prøver vi, som de fleste andre i vores tid, at tænke over hvordan vi kan minimere vores klima aftryk.

Eller sagt på en anden måde, hos gastro13 er ”ordentlighed” en dyd, som vi prøver at leve op til.

"Vi stræber efter hele tiden at forbedre os. Vi går på arbejde hver dag med ønsket om at blive bedre til det vi gør."

- Nicolaj, stifter og indehaver
Aktuelt
Kommende events & arrangementer