AnsvaRlighed
ESG & KLIMA

ESG

Vi har i samarbejde med en af vores kunder i Silkeborg fået udarbejdet en mindre CO2e udregning omkring vores frokostordning.

Herunder er ”rapporten” & udregningen som er udarbejdet af 2 stk. Cand. Polyt. Technology Based Business Development Engineer studerende.

 

Udarbejdet i oktober 2023

Gastro13 er et godt eksempel på en virksomhed, der inkorporerer ESG principper i flere aspekter af deres drift. Deres medarbejderstab repræsenterer mangfoldighed og inklusivitet i henhold til diversitet køn, anciennitet og nationalitet. 

Hos Gastro13 er bæredygtighed central når de sammensætter menuer. De prioriterer lokale og økologiske råvarer samt sæsonbestemte ingredienser, hvilket ikke kun sikrer kvalitet, men også støtter lokalsamfundet og mindsker deres samlede miljøpåvirkning. Deres dedikation til bæredygtighed udstrækker sig ud over køkkenet da de også er stolte sponsorer af lokale idrætsklubber og foreninger.

Gastro 13 har fokus på at minimere madspild igennem omhyggelig sortering. Overskydende mad bliver doneret til varmestuer og bosteder, og de har partnerskab med DAKA Refood der muliggør en ansvarlig og miljøvenlig håndtering af affald. Engangemballage er blevet skiftet ud med genanvendelige og holdbare alternativer. Derudover er deres flåde af varebiler af nyere model hvilket giver mere miljøvenlig kørsel indtil alle deres biler er udskiftet til elbiler.

Ved at fokusere på FN’s verdensmål 4,8,11,12 og 13 viser Gastro13 vejen frem for en bæredygtig og socialt ansvarlig virksomhedspraksis, og vi som kunde stolte af at få vores mad herfra.

Kunden fra Silkeborg har haft en stor udfordring med madspild, som de skal komme til livs, trods at deres medarbejdere må tage restemad med hjem. Til dette vil vi helt klart anbefale alle vores kunder at tage fat i ”fødevarebanken”, ”gratismad.dk”, ”stopmadspild” i Herning & Silkeborg, varmestuer, væresteder eller private afhentere af dagens rester som i ikke selv kan konsummere.

Hos denne virksomhed er det obligatorisk at deltage i frokostordningen. Frokosten bliver leveret af gastro13 & øvrige madvarer købt fra Nemlig.com. I nedenstående tabel ses eksempel på en uges retter & CO2e aftryk pr. Person.

CO2 forbrug for enkelte retter fra frokostordningen hos Gastro13

 

Hvis du har spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Klimakompensering

Klimakompenser din frokostordning hos gastro13

Hos GASTRO 13 er vi stolte af at kunne introducere en klimakompenseret frokostordning, som gør det muligt for virksomheder at mindske deres klimaaftryk på en enkel og effektiv måde.

Vi er opmærksomme på, at frokosten sætter et markant klimaaftryk. Det vil vi gerne give jer mulighed for at afhjælpe, og derfor har vi indledt et samarbejde med Count4Climate, som planter mangrovetræer i Mozambique og Madagaskar.

Vi er kommet til den erkendelse, at hvis vi skal løfte en så tung udfordring som at modvirke de udfordringer, som klimaforandringer skaber, er vi nødt til at gøre det i fællesskab. På den baggrund har vi valgt at facilitere og skabe et netværk i samarbejde med Count4Climate.

Vigtigst af alt: ALT tæller, og selv mindre bidrag virker, når vi gør det sammen.

Hvorfor mangrovetræer?

Mangrovetræet er valgt, da det er 3-4 gange mere effektivt i sin CO2-omsætning end andre træer og planter. Det bidrager dermed betydeligt til produktionen af planetens ilt og giver liv til os mennesker og dyr.

Hvordan Det Fungerer

Vores samarbejde med Count4Climate gør det nemt for virksomheder at deltage:

• CO2 Kompensation: For kun 2 kroner ekstra pr. frokostkuvert kan jeres virksomhed kompensere CO2-udledningen. Hver femte kuvert planter et mangrovetræ, som optager 95 kg CO2.

• Enkel implementering: Løsningen er designet som en plug and play-løsning, hvilket betyder, at den ikke vil belaste jeres organisation.

• Sporbarhed og gennemsigtighed: Vi har udviklet en tæller, der viser, hvor meget jeres virksomhed og vores netværk samlet set bidrager med. Dette giver jer et klart overblik over jeres positive indvirkning.

Kontakt os

Vil I høre mere om, hvordan jeres virksomhed kan blive en del af vores klimakompenserede frokostordning? Kontakt os i dag og lad os tage en snak om, hvordan vi sammen kan gøre en forskel for klimaet.

Er der noget vi kan hjælpe med?

Vegetarisk nytårsmenu

Appetizer

Sprøde tapiokachips
Med fermenteret hvidløgsmayo, ”rogn”, hjemmesylt & tallerkensmækkere

Forret

Urtepaneret mozzarella (L)
Serveret med kraftfuld tomatsauce, henkogte tomater, tomatstøv, estragonolie, glaskål & fennikelskud
Hertil surdejsbrød med pisket smør(L)

Mellemret

”Skaldyrssouffle” lavet på grønt & tang
Serveret med fløde & citronsauce, limesne, jordskokker, danske æbletern, sprødt brød & ærteskud (L,G)

Hovedret

Sprød selleri
Serveret med pommes anna, confiteret porre, pastinakpuré, vegetarglace med trøffel & portvin, syltede solbær & ribs samt radiseskud fra Engesvang (G,L)

Gateau marcel

Med mørk valrhona chokolade, passionsfrugtsorbet, kirsebær broken gel, havtornsskumfiduser, frisk kørvel & sprødt crunch (G,L)

(Vælg antal vegetar kuverter under “Tilvalg”, “Vegetar alternativ”, når du bestiller menuen)

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud
Udfyld formularen og vi vil besvare din henvendelse indenfor 24 timer på hverdage.