AnsvaRlighed
ESG x gastro13

ESG

Vi har i samarbejde med en af vores kunder i Silkeborg fået udarbejdet en mindre CO2e udregning omkring vores frokostordning.

Herunder er ”rapporten” & udregningen som er udarbejdet af 2 stk. Cand. Polyt. Technology Based Business Development Engineer studerende.

 

Udarbejdet i oktober 2023

Gastro13 er et godt eksempel på en virksomhed, der inkorporerer ESG principper i flere aspekter af deres drift. Deres medarbejderstab repræsenterer mangfoldighed og inklusivitet i henhold til diversitet køn, anciennitet og nationalitet. 

Hos Gastro13 er bæredygtighed central når de sammensætter menuer. De prioriterer lokale og økologiske råvarer samt sæsonbestemte ingredienser, hvilket ikke kun sikrer kvalitet, men også støtter lokalsamfundet og mindsker deres samlede miljøpåvirkning. Deres dedikation til bæredygtighed udstrækker sig ud over køkkenet da de også er stolte sponsorer af lokale idrætsklubber og foreninger.

Gastro 13 har fokus på at minimere madspild igennem omhyggelig sortering. Overskydende mad bliver doneret til varmestuer og bosteder, og de har partnerskab med DAKA Refood der muliggør en ansvarlig og miljøvenlig håndtering af affald. Engangemballage er blevet skiftet ud med genanvendelige og holdbare alternativer. Derudover er deres flåde af varebiler af nyere model hvilket giver mere miljøvenlig kørsel indtil alle deres biler er udskiftet til elbiler.

Ved at fokusere på FN’s verdensmål 8,11,12 og 13 viser Gastro13 vejen frem for en bæredygtig og socialt ansvarlig virksomhedspraksis, og vi som kunde stolte af at få vores mad herfra.

Kunden fra Silkeborg har haft en stor udfordring med madspild, som de skal komme til livs, trods at deres medarbejdere må tage restemad med hjem. Til dette vil vi helt klart anbefale alle vores kunder at tage fat i ”fødevarebanken”, ”gratismad.dk”, ”stopmadspild” i Herning & Silkeborg, varmestuer, væresteder eller private afhentere af dagens rester som i ikke selv kan konsummere.

Hos denne virksomhed er det obligatorisk at deltage i frokostordningen. Frokosten bliver leveret af gastro13 & øvrige madvarer købt fra Nemlig.com. I nedenstående tabel ses eksempel på en uges retter & CO2e aftryk pr. Person.

CO2 forbrug for enkelte retter fra frokostordningen hos Gastro13

Hvis du har spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Er der noget vi kan hjælpe med?

Vegetarisk nytårsmenu

Appetizer

Sprøde tapiokachips
Med fermenteret hvidløgsmayo, ”rogn”, hjemmesylt & tallerkensmækkere

Forret

Urtepaneret mozzarella (L)
Serveret med kraftfuld tomatsauce, henkogte tomater, tomatstøv, estragonolie, glaskål & fennikelskud
Hertil surdejsbrød med pisket smør(L)

Mellemret

”Skaldyrssouffle” lavet på grønt & tang
Serveret med fløde & citronsauce, limesne, jordskokker, danske æbletern, sprødt brød & ærteskud (L,G)

Hovedret

Sprød selleri
Serveret med pommes anna, confiteret porre, pastinakpuré, vegetarglace med trøffel & portvin, syltede solbær & ribs samt radiseskud fra Engesvang (G,L)

Gateau marcel

Med mørk valrhona chokolade, passionsfrugtsorbet, kirsebær broken gel, havtornsskumfiduser, frisk kørvel & sprødt crunch (G,L)

(Vælg antal vegetar kuverter under “Tilvalg”, “Vegetar alternativ”, når du bestiller menuen)

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud
Udfyld formularen og vi vil besvare din henvendelse indenfor 24 timer på hverdage.